Турският президентът Реджеп Ердоган настоя за създаване на ислямска мегабанка“, която според

...
Турският президентът Реджеп Ердоган настоя за създаване на ислямска мегабанка“, която според
Коментари Харесай

Ердоган настоява за създаване на ислямска мегабанка

Турският президентът Реджеп Ердоган настоя за основаване на ислямска „ мегабанка “, която съгласно него може да отговори на потребностите от ликвидност на ислямските финансови институции, както и за финансиране на инфраструктурни планове.

„ Вярваме, че концепцията за ислямска мегабанк, основана на онлайн платформа, може да бъде превърната в действителност, с цел да отговори по едно и също време на потребностите от ликвидност на ислямските финансови институции и възходящите потребности от финансиране за създаване на инфраструктура в мюсюлманските страни “, сподели Ердоган, представен от Daily Sabah. 

Президентът не даде спомагателни детайлности, само че сподели, че Организацията за икономическо съдействие Д-8 би трябвало да бъде обновена, с цел да дава отговор по-добре на настоящите потребности и да бъде трансформирана в конструкция, насочена към планове и резултати

Въпросната организация Д-8 включва страните Бангладеш, Египет, Индонезия, Иран, Малайзия, Нигерия, Пакистан и Турция.

В четвъртък се организира 10-тата среща на високо ниво на организацията Д-8, въпреки и в онлайн среда хазаин на срещата беше Бангладеш. На срещата присъстваха държавни и държавни водачи на страните членки и поканеният като специфичен посетител шеф на Ислямската банка за развиване.

В речта си Ердоган отново прикани за по-широко потребление на локалните валути в търговията сред държавите-членки на Д-8. Той счита, че по този метод търговията би била по-евтина, в сравнение с когато се употребява щатският $. 

„ За да защитим нашите страни от валутни опасности, е от значително значение да се съсредоточим върху търговията с локални пари “, означи Ердоган.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР